Vorige dag                                           Volgende dag

 

Scandinavië reis 11 juli 2007,

 

Van Oslo (N) naar Møvik (N)

Van GPS 59º58’52,19” NB 10º40’07,59” OL naar

GPS 58º05’41,96” NB 7º57’59,22” OL.

Kmteller 178820

 

Onze Oslo-card was nog geldig tot vanmorgen 11:30, dus konden we nog even naar het Vigelandspark. Gelukkig maar, want dat bleek erg de moeite waard: 210 beelden van Vigeland, een beeldhouder die echt de taal van het lichaam verstaat. Hij heeft zich vooral toegelegd op interaktie tussen mensen en dat heeft hij fantastisch weergegeven.

Uiteindelijk bleken we geen toegang te hoeven betalen, alleen maar tol en verder de parkeerkaart die we bij de Oslokaart kregen en nog niet gebruikt/ingevuld hadden, te gebruiken.

 

  

 

Voorspoedige reis (heel wat sneller dan we gewend waren in het noorden, maar nog altijd veel rustiger dan bij ons) naar Kristiansand over mooie en voornamelijk 2 baans wegen.

 

        Tussenstop voor lunch in Holmestrand

 

Daar, na telefonisch overleg met Hanneke en Nils, een plaatsje gezocht in de buurt van de haven waar zij de volgende dag zouden komen. We reden per ongeluk het terrein van het ‘kanonmuseum’(?) op, een groot terrein, met vele bunkers en dat werd net gesloten door de museumbeheerder, een aardige Amerikaan. Toen wij zeiden dat we een plaatsje zochten voor de nacht, zei hij ons hem te volgen en stuurde hij ons naar een hele rustige hoek van het terrein, net buiten de hekken, waar wij nu heerlijk staan. We hebben al sporen van elanden gezien en hopen alsnog op onze laatste dag er één te kunnen spotten.

 

Vorige dag                                           Volgende dag

 

Voor meer foto’s zie Alle Scandinavïe Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Scandinavië Reis