Vorige dag                                           Volgende dag

 

Scandinavië reis 10 juli 2007,

 

Stadsbezoek Oslo (N)

Standplaats op GPS 59º58’52,19” NB 10º40’07,59” OL .

Kmteller 178467 

 

Dat is wel weer even wennen aan de drukte, zo’n stad!

Maar wel weer heel gezellig.

Van het eerste deel van de dag krijgen jullie geen foto’s, want ik ben de memory stick kwijt geraakt. Dus op zoek naar een foto winkel, wat nog niet zo makkelijk bleek. Uiteindelijk één gevonden op de Karl Johansgate, de belangrijkste (winkel-) straat van Oslo die uitloopt op het koninklijk paleis.

Daarvoor waren we met de trein vanaf de berg vlak boven Oslo naar de stad gegaan, naar de haven gelopen langs het stadhuis, waar de Nobel prijzen ieder jaar op 10 december wordt uitgereikt. Daar de pont genomen naar het Kon Tiki museum, het Maritiem museum en het Fram museum, met de pool expedities. (Daarvan hadden we al heel veel gezien in het hoge noorden). In het Maritiem museum een video gezien van de kust van Noorwegen en gezien dat er nog veel meer valt te ontdekken dan we al gedaan hebben.

Eerst even uitrusten op een terrasje (we hadden heel veel geluk met het weer) voordat we op foto winkel jacht gingen. Daarna doorgelopen naar het grote slot bij de haven, vandaar terug door het centrum naar de trein.

 

      

 

Onze auto stond bij de Holmenkollen ski jump en aangezien we toch een Oslo kaart hadden en er dus gratis in konden, zijn we er maar bovenop geklommen. Imponerend hoog! En een prachtig uitzicht. Ook een echte ski jump gemaakt.....in een simulator!

 

      

 

Vanavond een telefoontje van Hanneke en Nils gehad. Zij zijn in zuid Noorwegen (Mandal) met hun zeilbootje aangekomen. We gaan de komende dagen proberen om elkaar te ontmoeten: zeerobben ontmoeten de landreizigers.

 

 

Vorige dag                                           Volgende dag

 

Voor meer foto’s zie Alle Scandinavïe Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Scandinavië Reis