Vorige dag                                           Volgende dag

 

Ruslandreis 3 augustus 2006,

van Vladimir (RUS) naar Suzdal (RUS)

GPS 56º25’47,70N 40º25’32,28”.

Km Teller 159760

 

We hadden besloten om niet direct de slechts 43 km lange reis naar Suzdal te maken, maar een omweg te maken over de Gouden Ring plaatsen Bogoliobovo en Jurrev-Pollskieji. De eerste plaats had een actief Klooster en lag langs de weg naar Suzdal. De tweede plaats lag ca 60 Km NW van onze route.

 

In Bogoliobovo hebben we het klooster bezocht. Veel aktiviteit. Ook de moestuinen werden bewerkt.

Juist op dat moment (donderdag) was er een speciale dienst gaande, maar we snapten niet wat. De Priester stond in een Gouden gewaad in de deur naar de Hemel (de achterwand van de orthodoxe kerk verbergt het altaar en de deur naar het altaar wordt de deur naar de hemel genoemd). De belijdende mensen waren iconen aan het kussen na een wijding. Bij een grote Icoon, die op een stellage lag werd op de knieën eronder doorgekropen. Daarna werden de iconen uit de kerk gedragen. Buiten werden de iconen gefotografeerd en op de imperiaal van een Lada gelegd met de speciale emblemen van de Orthodoxe kerk.

Priesters wijdden alles en er waren vele nonnen.

 

  

 

In Jurrev-Pollskieji hebben we weer een werkend klooster bezocht alsmede een oude kerk die door de gelovigen actief werd bezocht. Een oude dame maakte daar haar ronde om de iconen die zij kuste of knielend eer bewees.

Na nog een wandeling naar een andere kerk gingen wij naar de Camper waar Rini en Ab ook waren.

 

Tezamen hebben we de B-weg genomen naar Suzdal. Op een bepaald punt moesten we rechtsaf en dat was een gravelweg. Dat veranderde in een zandweg, daarna betonplaten en toen opeens een zandweg met diepe kuilen en plassen waar de hele camper in kon verdwijnen. Een Rus in een 4-wheeldrive kwam ons tegemoet en beduidde ons dat we niet verder konden rijden (hetgeen wij dus ook al dachten). Hij beduidde ons dat we achter hem aan moesten rijden en dat hij ons de weg zou tonen.

 

 

We reden enkele kilometers terug en daarna ging het dwars door de graanvelden, maar over een zandpad zonder kuilen. Toen kwam er plotseling een asfaltweg. Dit was midden in de kolchozen en midden in een blanco plek op de kaart.

De rus heeft ons over de op de kaart niet bestaande wegen gedurende zo’n 25 Km voorgereden en zo de goede weg naar Suzdal gewezen. Hij wilde niets als dank aannemen en reed daarna gewoon weer weg. Vriendelijk volk!

 

Ook merkwaardig dat een dode vos het enige wild is dat we in Slowakije, Polen, Oekraïne en Rusland gezien hebben. Dit gegeven komt zelfs voor in de sagen en legenden van Rusland. De enige vogels zijn kraaien, spreeuwen, mussen, kwikstaartjes en waarschijnlijk een valk. We begrijpen niet waarom. Het kan soms in de bossen echt helemaal stil zijn, zonder vogel geluiden

 

Voor meer foto’s zie Alle Rusland Reis Foto’s en speciaal het mapje Gouden Ring

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Rusland Reis

 

Vorige dag                                           Volgende dag