Vorige dag                                           Volgende dag

 

Scandinavië reis 8 juli 2007,

 

Van Bergen (N) naar Haugastøl (N) 

Van GPS 60º29’05,67” NB 05º22’56,62” OL naar

GPS 60º29’52,09” NB 07º52’24,14” OL.

Kmteller 178183

 

Bij vertrek even alles van de camper geleegd en gevuld wat er geleegd en gevuld kan worden, daarna op weg richting Oslo.

De weg voer eerst langs de prachtige Hardangerfjorden en Eidfjorden, maar helaas zagen we hooguit alleen de onderste stukjes van de bergen, omdat de rest in de wolken gehuld was. Echt balen, vond ik, omdat ik dit zo graag had willen zien.

In een klein dorpje lag een reusachtig cruiseschip, waarvan de passagiers waarschijnlijk veel betaald hadden om deze mooie fjorden te bekijken...

De spectaculaire Vøringsfossen (watervallen) bekeken, d.w.z. beluisterd, want zien konden we ze niet, ondanks de zonnedans van Lum. We konden nog net zien hoe diep het er recht naar beneden ging (ik heb niet echt gekeken).

 

      

De passagiers hebben veel betaald voor deze misty tour       hier moeten de Vøringsfossen zijn           we konden niet zien hoe diep dit recht naar beneden ging

 

De weg voer 50km over de Hardangervidda (hoogvlakte), weer een prachtig landschap dat we niet konden zien. Gelukkig trok het aan het eind van de Hardangervidda een beetje op, zodat we een mooi plekje konden vinden voor de nacht.

 

 

Vorige dag                                           Volgende dag

 

Voor meer foto’s zie Alle Scandinavïe Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Scandinavië Reis