Vorige dag                                           Volgende dag

 

Scandinavië reis 17 juni 2007,

Van Storsteinnes (N) naar Tromsø (N).

Van GPS 69º36’26,69” NB 19º55’36,73” OL  naar

GPS 69º38’53,35" NB 19º00’58,07” OL.

Kmteller 174965

 

Gisterenavond, na nog uitgebreid naar hoog vliegende steenarenden gekeken te hebben, nog even genieten van een bandje van Peer Gynt en daarna romantische muziek.

Plotseling, om ca 23:30, begint de muziek te haperen. Ik zie het lampje van de radio knipperen en kijk direct naar de accuspanning van de auto (is onderdeel van ons controlepaneel) Spanning 0! Dus kijken naar de lichtschakelaar: O jéé, de dimlichten en alle andere lichten stonden nog aan. Uitgezet en gekeken of de motor nog startte. Nee, natuurlijk niet. Accu was volkomen leeg.

Dus eerst maar gaan slapen, nadat we geprobeerd hebben de generator via de woon accu te starten, maar die is al 2 jaar niet meer gebruikt en die deed het dus ook niet. De woonaccu is geen start accu en kan geen grote stomen leveren.

Toch de volgende morgen geprobeerd om de woonaccu direct als starthulp te gebruiken, maar dat werkte ook niet. De startmotor kwam slechts 1 keer rond.

 

Dus wegenwacht proberen te bereiken en die zei dat dit via de ANWB moest. ANWB zei dat we geen reis en kredietbrief hadden, dus zij hielpen niet, maar verbonden ons door met een algemene verzekerings helpdesk. Die vond uit dat we de alarmcentrale van onze verzekering moesten hebben en verbonden ons daarmee door. Hierna kwam “Er zijn nog wachtende voor u....”gedurende drie kwartier.

 

Ondertussen had Teets wat getekend en stond ik daarmee langs de weg. Uiteindelijk stopte een behulpzame Noor met startkabels en was de motor in een wip gestart. We hebben het “gesprek” met de alarmcentrale midden in “voor U...”  afgebroken. We zien nog wel de telefoonrekening.

 

 

 

Op reis naar Tromsø was zo gepiept. Nog even langs de VVV. We gaan morgen de toerist uithangen.

 

We hebben besloten om op een Camping te gaan staan zodat we de was kunnen doen en eens heel uitgebreid kunnen douchen.

Ook vullen we weer water, legen de afvaltanks, zodat we later weer vrij als een vogeltje kunnen staan en gaan waar we willen. 

 

Vorige dag                                           Volgende dag

 

Voor meer foto’s zie Alle Scandinavïe Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Scandinavië Reis