Vorige dag                                           Volgende dag

 

Scandinavië reis 10 juni 2007,

Van Vikajärvi (Fin) naar Kaunispää (Fin)

Van GPS 66º37’10,81” NB 26º11’15,34” OL  naar 

GPS 68º26’01,04” NB 27º26’30,18” OL.

Kmteller 173659

 

Alles in noord-Finland is zeer goed georganiseerd en geoutilleerd en ingesteld op toeristen. Zelfs overal compleet uitgezette snow scooter routes. Onze ‘picknickplaats’ voor vissers, waar we hebben overnacht, was een goed voorbeeld hiervan. Alles was aanwezig: grill-plaats met hout, bijl, bezem en grillijzers, toilet en gesorteerd afval.

De dag  begonnen met een aangegeven wandeling door het natuurpark waarin we stonden. Ook hier weer alles goed aangegeven met informatie borden, grillhutten en uitkijktoren. 

 

 

 

Doorgereden tot aan een gouddorp, waar we bijna de enige gasten waren, in een enorm park, compleet met groot museum. Er bleken goudzoekers woningen van over de hele wereld gekopieerd te zijn. Je kon er nu nog je geluk beproeven met een goudpan, maar dat hebben we maar niet gedaan. Wij hebben zo al genoeg geluk: we vieren vandaag onze 35 jarig huwelijksdag. Eigenlijk moeten we nog 15 jaar wachten om dat met goud te doen.

 

 

Er worden daar zelfs wereldkampioenschappen goud zoeken gehouden.

In het volgende wintersportplaatsje was alles gesloten, behalve een snackbar waar je pizza’s kon krijgen. Daar zijn we toen maar ‘uit eten’ gegaan.

Doorgereden tot een parkeerplaats met prachtig uitzicht, op de top van een wintersportgebied. Hier zitten we nu met een glaasje wijn te genieten van dit bijzondere uitzicht, boven de boomgrens, op 448 meter, met her en der nog sneeuw zichtbaar.

 

      

 

Vorige dag                                           Volgende dag

 

Voor meer foto’s zie Alle Scandinavïe Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Scandinavië Reis