Vorige dag                                           Volgende dag

 

Scandinavië reis 28 mei 2007,

Bij Kouvola (Fin) en familie van Daniela

GPS 60º52’51,18 NB 26º39’32,25” OL.

Kmteller 171837

 

Deze dag was natuurlijk voor Daniela de eerste dag van familiebezoek.

Wij werden overal mee heen gesleept, maar dat was wel erg leuk.

Zeer gastvrij ontvangen overal en natuurlijk werd Daniela, die een jaar weg was geweest overal bijzonder omarmd, gezoend, binnengehaald en werden verhalen uitgewisseld.

 

   

 

Eerst bij de buren: de broer van D’s moeder, toen naar de opticien om Lum’s bril te repareren, daarna langs oma, de zus van Daniela: Diane en haar man en dochter (ook weer in een prachtig houten huis, met ongelooflijk veel ruimte en een lodge aan het meer met nòg een sauna en kompleet ingericht, zoals iedereen hier schijnt te hebben) en toen langs de zus van D’s moeder in weer een mooi houten huis met véél ruimte.

 

 

Allemaal Finse namen, die moeilijk zijn te onthouden zoals Tytti, Ula, Tuula, Juha, Paavo, en ga maar zo door. Maar ook herkenbare namen zoals Diane of Marika.

Teets had uiteindelijk de oplossing en samen met D’s moeder heeft ze een stamboom opgeschreven, waarin we nu alle tantes, ooms, neven en nichten, broers en zusters kunnen opzoeken en we weten over wie we het hebben.

Taal is natuurlijk ook een probleem. Alle jongere lui spreken Engels. De anderen alleen Fins. Igor en Daniela spreken onderling Engels, Igor en wij onderling Nederlands. Dus alle discussies gaan hetzij via een tolk (meestal Daniela, maar ook Marika of Seres of Diane).

 

Vorige dag                                           Volgende dag

 

Voor meer foto’s zie Alle Scandinavïe Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Scandinavië Reis