Vorige dag                                           Volgende dag

 

Scandinavië reis 22 mei 2007,

Van Virserum (S) naar Stockholm (S)

GPS 59º19’23,86 NB 18º 8’51,9 OL”.

Kmteller 171256

 

Vroeg opgestaan (08:30) en eerst nog wat genoten van het meertje en toen ontbeten en weggegaan.

De rode auto van gisteren kwam even kijken en reed toen door. Als hij terug komt zijn wij verdwenen.

 

Door Zweden via 2-baanswegen naar Stockholm.

De huizen zijn van hout. De hoeveelheid grond om de huizen is gigantisch: je herkent nauwelijks wanneer je in een dorp/stad bent.

Wel is er industrie. Ook komen we langs de Saab fabrieken waar vliegtuigen op pilaren langs de weg staan.

 

 

Doordat Lum het boekje verkeerd las waren we op weg naar een parkeerplaats die niet bestond: Hier was volgens het boekje alleen een kaart van Stockholm te krijgen, maar Lum had in ons GPS systeem gezet dat dit de beste staplaats was. Hierdoor zijn we dwars door centrum van (nog net niet de tunnel ingereden van maar 3m hoog (wij zijn 3,10m)) Stockholm gereden, hard gezocht naar de niet bestaande parkeerplaats, het boekje opnieuw gelezen en toen naar de wel geadviseerde plaats. Een parkeerplaats onderweg nog verkend, maar daar staan kostte bijna 80 Euro voor een nacht. Dus door naar de echte plaats. Leuk op een schiereiland, met een perfecte busverbinding naar het centrum, 6,50 Euro stageld en uitzicht op de waterwegen rond Stockholm.

 

  

 

We hadden nog alleen maar groot geld (2 briefjes van 500 Kronen), maar de parkeermeter accepteert onze kreditkaart en dat doet de bus kaartjes automaat ook.

Heerlijk een rondje langs het water gewandeld en daarna lekker de site verzorgen, vogelboekje bestuderen, koken, LPG nameten en vol verwachting op naar de nieuwe dag.

 

Vorige dag                                           Volgende dag

 

Voor meer foto’s zie Alle Scandinavïe Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Scandinavië Reis