Vorige dag                                           Volgende dag

 

Ruslandreis 17 augustus 2006,

van Vilnius (LT) naar Augustow (PL)

GPS 53º51’43,02N 23º00’51,06”E.

Km Teller 161589

 

Met het dichtslaan van de Russische atlas is er een (cyrillisch-) hoofdstuk afgesloten.

We gaan vandaag nog even ‘Kangeroo-en’, dit is de laatste kans. Het in het reisboek aanbevolen stadje nog even bezoeken, nadat we weer even in het internetcafé in Trakai de site hebben ge-upload.

Stadje, Druskininkai, is wel aardig, moderne rustige, kleine badplaats. Maar niets vergeleken met wat we allemaal eerder gezien hebben.

We moeten, bijna neurotisch nu, alle kerken bekijken.:-)

Schattig Orthodox houten kerkje gezien.

 

   

 

Grappig dat er in de Orthodoxe kerken altijd een winkeltje is en je er altijd in en uit kunt lopen. Ze zijn meer onderdeel van de gewone maatschappij. Katholiek en Orthodox gaan hier heel goed samen.

Hoe verder we naar het westen gaan, hoe beter de wegen. Voor ingewijden: minder ‘olifantje spring’.

 

We zullen zorgen dat we vandaag voor het afscheidsdiner op tijd zullen zijn, dat wil zeggen: tien minuten te vroeg! Ook dat voor de laatste keer!

 

     

Statie foto van een deel van de groep    Gezellige fondue

 

Afscheidsspeech voor Doris en Marja

 

Heel ironisch: het allerlaatste waypoint klopte niet.

 

We zijn met heel veel reserves (als niet-groeps-mensen) aan deze reis begonnen. Maar het is gek, maar we zullen morgen echt de groep missen. Er zaten heel veel niet-groeps mensen in deze groep en toch zag je langzaamaan zich een hechte, hetrogene groep vormen. Ik zal de gezelligheid van ‘ons dorpspleintje’ missen, ik zal het missen om onderweg overal campers te spotten en te herkennen, (en te kijken of er een handdoek aan de spiegel hangt J ), ik zal het drukke gedoe van alle mannen missen als ze meteen na aankomst met kabels beginnen te sjorren, ik zal zelfs het rustige snorren van diesels missen die ’s morgens één voor één weg rijden of ’s-avonds één voor één binnen komen.

 

Het concept vinden we echt perfect: iedere dag is er alleen een begin en een eind punt afgesproken, hoe en wanneer je daar komt moet je zelf weten; of je een ommetje wilt maken, ergens wilt boodschappen doen of rustig in de natuur wilt lunchen, alles is prima. Alle excursies waren geregeld en zelfs dan kon je ook langer in de stad blijven (waar wij veel gebruik van hebben gemaakt) en op eigen gelegenheid terug komen.

 

 

Voor meer foto’s zie Alle Rusland Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Rusland Reis

 

Vorige dag                                           Volgende dag