Vorige dag                                           Volgende dag

 

Ruslandreis 9 augustus 2006,

van Jaroslav (RUS) naar Sergiev-Possad (RUS)

GPS 56º19’54,00N 38º16’17,46”.

Km Teller 160205

 

Een rustige reis, eerste tussenstop in Rostov, het Kremlin bekeken, maar geen kaartjes gekocht om alles van binnen te bekijken. Wel even genoten van de heerlijke, rustige binnenplaats met veel bloemen. Toen lekker rustig aan het meer koffie gedronken met Frank en Corry.

 

 

Toch nog maar even naar het actieve klooster, waar ik een wikkelrok en hoofddoek op moest. In de andere kerken had ik gezien dat er tegenwoordig heel veel vrouwen geen hoofddoek meer dragen. Hier blijkbaar wel.

 

     

 

Doorgereden naar Pereslavl, waar een internetcafé was, dat een kantoortje met één extra computer bleek te zijn. Wel alle faciliteiten. En de rekening voor 45 minuten en 35Mb upload was 8,50 Roebel oftewel 25 EURO Cent. Waar halen ze het rendement vandaan????

Er was ook een winkel, waar we deze keer niet van te voren hoefden te betalen. Meestal gaat het zo: je kijkt rond wat je wilt hebben, gaat naar een soort kassa en koopt een bon voor het totale bedrag, je gaat met die bon naar de verschillende afdelingen van de winkel en koopt wat je nodig hebt, dat wordt aangetekend op de bon, totdat je het bedrag wat erop staat opgemaakt hebt.

Nu met de hele groep op een redelijk groot veld aan een meertje. Vanavond met + 20 man in het restaurant gegeten. Lang niet meer zoveel gelachen.

Morgen de een na laatste excursie van deze reis. Maar goed ook, want Lum begint recalcitrante schooljongen-trekken te vertonen.

Toch, alles met elkaar, heeft het enorm veel indrukken achter gelaten.

 

Toch, nu de Gouden Ring bijna af is gemaakt, nog een complimentje voor Dorus en Marja, die alles in goede banen leiden. Ook Irena, onze tolk/lokale “allesvlakstrijkster” doet wat ze kan.

 

  

Dorus en Marja                                              Irena 

 

Dorus en Marja zorgen dat de hele groep door kan gaan (inclusief b.v. de remmen reparatie van Wim) en alles loopt als geplanned. En de Oekrainse Irena, die dat stelletje botte Hollanders weet samen te knopen met de lokale mensen: accu’s kopen, opladers vervangen, restaurantjes efficiënter laten werken, onze passen laten afstempelen en noem maar op. Maar alles gebeurt op de achtergrond en Dorus, Marja en Irena lossen het op en krijgen geen compliment te horen. Toch loopt alles super soepel.

 

Voor meer foto’s zie Alle Rusland Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Rusland Reis

 

Vorige dag                                           Volgende dag