Vorige dag                                           Volgende dag

 

Ruslandreis 1 augustus 2006,

van Moskou (RUS) naar Vladimir (RUS)

GPS 56º06’20,10N 40º26’17,58”.

Km Teller 159575

 

Vanaf nu blijken we een heleboel extra ‘bezoekers’ te krijgen: de hele groep heeft het adres van deze site naar huis gemaild of geSMSt.

Welkom!

Ik hoop dat jullie zo een beetje met ons mee kunnen genieten.

 

Vandaag de controle freeks weer weten te omzeilen. Ik weet niet hoeveel controle posten we gehad hebben: de politie heeft kennelijk niets anders te doen.

Eerst over de Mkad (de Moskouse periferique), toen naar Vladimir gereden. Grotendeels 4 baans weg. Voor zover er lijnen zijn, hoefde dat helemaal niet te zeggen dat je je daaraan hoeft te houden: je rijdt gewoon met 3 auto’s naast elkaar en als het nodig is gewoon over de middenstrook. Of je haalt rechts in, je rijdt over de vluchtstrook, je gaan linksaf en dus stilstaan op de linker baan, het maakt allemaal niet uit. Je kan ook gewoon met je koetje die 4 baans weg oversteken. Waarom niet?

 

 

Onderweg boodschappen gedaan in een supermarkt waar je echt alles kon krijgen, behalve wijn (jammer voor Lum).

Geluncht aan een klein meertje.

Wat ons opvalt in Rusland is dat iedereen zijn nieuwsgierigheid niet durft te laten zien. Zoiets als: als ik me nou maar nergens mee bemoei, hoef ik ook nergens verantwoording over af te leggen, en raak in nergens bij betrokken. Volgens ons een overblijfsel van de Soviet tijd.

De weg in centrum Vladimir bleek niet meer toegestaan voor auto’s. Weer een plusputje van de GPS: we kwamen er toch wel, het waypoint was, zoals telkens, perfect. De voorbereidingen van Lum dus niet voor niets.

 

Pech aan de auto van Wim

 

Voor meer foto’s zie Alle Rusland Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Rusland Reis

 

Vorige dag                                           Volgende dag