Vorige dag                                           Volgende dag

 

Ruslandreis 22 juli 2006,

Excursie naar Lvov (UA)

GPS 49º46’41,94N 24º00’54,24”.

Km Teller 157775

 

 

Lviv (UA) of Lvov (PL) of Lwow (RUS), allemaal vervoegingen/dialecten en nog veel meer...

 

Indrukwekkende excursie. Veel armoede, straten met grote gaten, zodanig dat auto’s één voor één een smalle strook van de weg berijden.

Wij hadden een goede (aantrekkelijke vrouwelijke) gids, die ons precies alle dingen liet zien die in de Lonely planet als “must”waren beschreven.

Als toeristengroep word je belaagd door bedelaars: vrouwen, mannen, kinderen, oudjes, ze komen als vliegen op de stroop.

Ik was helemaal ondersteboven, toen een dikke goedgevoede, vieze man met een stok in de hand aan de ene kant een bedelares opjutte om nog meer uit onze groep te persen, terwijl ze duidelijk aangaf dat we niks wilden betalen, en aan de andere kant een bedelares letterlijk uit zijn territorium schopte met een houding van ‘opdonderen, dit is mijn gebied’.

 

Toch heeft Lviv een rijke Poolse, Tsaristische, Kozakken, en Kerkelijke historie.

Maar de Russische communistische overheersing heeft veel kapot gemaakt.

 

   

 

 

 

De armzalige flats (Grutschow flats, Slaven Kwartieren of Bijenkorven genoemd) aan de buitensteden, met zandwegen(!) en een mooi centrum. Een stad zo groot als Amsterdam.

 

Wij zijn na de excursie, toen het grootste deel terug ging naar de campers, nog met z’n tweeen door het centrum gelopen, een prachtige kerk met trouwdienst gezien en nog even een internet café bezocht. Onze site onderhouden kost vanuit hier meer moeite dan verwacht.

 

De taxi terug was weer een avontuur: Lada met kapotte voorruit, ontbrekend open dak, natuurlijk geen veiligheidsgordels, losse elektrische draadjes uit het dak bij de chauffeur en deuren die er bijna uitvielen,  maar met een vooraf afgesproken prijs en (stinkend naar benzine) keurig terug naar onze camper gebracht en dat voor 4 Euro.

 

Voor meer foto’s zie Alle Rusland Reis Foto's

 

Om terug te gaan naar de hoofdpagina: Telu's Rusland Reis

 

Vorige dag                                           Volgende dag